Четвърто издание на снежна байк надпревара в Пампорово

Четвърто издание на снежна байк надпревара в Пампорово

От 14-ти до 16-ти февруари в Пампорово ще се проведе четвъртото издание на традиционната снежна байк надпревара – Winter Bike Duel 2014!

Новото тази година е, че към основните 3 категории е добавена още една – Snowscoot / Ski bike, където ще могат да се включат всички практикуващи в тези две дисциплини.

Друго интересно нещо тази година е трасето за състезанието, което ще бъде позиционирано върху трасето за форкрос на Вело Парк Пампорово. Същото трасе ще бъде използвано и за националния шампионат по бордър крос в края на март месец!

Състезанието ще протече на два основни етапа:

  • Квалификации – индивидуални спускания за време.

След квалификациите, напред продължават ограничен брой хора от всяка категория, в зависимост от броя на записаните в нея, както следва – 16, 32, 64 и т.н. Единствено изключение се прави в категорията на жените, където напред ще продължат възможно най-много четен брой участнички. Времената от квалификационните спускания ще бъдат използвани за сформиране на стартовите решетки на втория етап, както следва – най-слабите времена ще бъдат групирани с най-добрите и така ще се оформят стартовите двойки.

-Преки елиминации – стартиране по двойки с директна елиминация.

Във втория етап се стартира по двойки, като който финишира пръв продължава напред.

Финалите са разделени на няколко етапа – 16-тина финали, 8-мина финали, четвърт финали, малък и голям финал.

Вирни се горе