Възможностите за младежки икономически инициативи в сферата на земеделието и животновъдството представят на семинар в Смолян

Възможностите за младежки икономически инициативи в сферата на земеделието и животновъдството представят на семинар в Смолян

Възможностите за реализиране на младежки икономически инициативи в сферата на земеделието и животновъдството в новия програмен период на ЕС – 2014-2020г. ще представят на семинар в Смолян.

Събитието е по инициатива на Националния съвет на Младежкото обединение на БСП и фондация „Фридрих Еберт“ и ще се проведе утре – събота, 18 октомври от 12.00 часа в хотел „Кипарис Алфа“. Семинарът е на тема „Европа на регионите. Национални политики. Местни приоритети“. Ще бъде засегната и темата „Политика по време на криза“.

Срещата ще открият председателят на младежката структура на БСП в община Смолян Светослав Димитров и Вероника Делибалтова – председател на МО в БСП.

От 13.15 часа започва дискусия на тема „Криза в политиката и политика по време на криза“. Водещи ще бъдат известният журналист и блогър Александър Симов, политологът Иво Инджов – Председател на УС на Института за модерна политика и смолянският депутат от БСП Дора Янкова.

Възможностите на младите хора за икономически инициативи в селското стопанство в новия програмен период на ЕС ще представи бившият зам.-министър на земеделието и храните Явор Гечев от 15.15 часа.

Организаторите се обръщат с покана към всички жители на област Смолян да вземат участие в семинара, който ще даде редица практически съвети за развитието на региона.

Вирни се горе