Сийка Иванова е новият председател на областната структура на Обединението на жените-социалистки в Смолян

Сийка Иванова е новият председател на областната структура на Обединението на жените-социалистки в Смолян

Областната структура на Обединението на жените в Смолян, на свое заседание на 21.09.2016г., избра своето ръководство. За областен координатор на жените е избрана г-жа Сийка Иванова. Г-жа Иванова работи дъги години в социалната сфера. Тя е успешен пример за жена –ръководител в социалния сектор. Социалната кауза е призвание за нея и в рамките на обединението на жените в област Смолян, новият областен ръководител, ще продължи да работи активно. Тя има амбиция за обединяване на усилията на жените за реализиране на социални инициативи и проекти в обществена полза, чрез които да се търсят възможности за решения на проблемите на най-уязвимите групи в обществото.

В ръководство са избрани за зам.-председател – г-жа Радост Петрова – председател на структурата на жените-социалисти в Чепеларе и за секретар – г-жа Дарина Емилова, председател на жените-социалистки в Доспат.

Народният представител г-жа Дора Янкова, в качеството й и на зам.-председател на Обединението на жените–социалистки в България поздрави новото ръководство на областната структура и се ангажира да оказва подкрепа за реализиране на социалните каузи на жените в област Смолян, както и законодателна инициатива по конкретни предложения в хуманитарната сфера.

Обединението на жените-социалистки в България е с над 7000 члена, организирани в 232 клуба.

Основните каузи, които членовете на обединението защитава са свързани със закрилата на децата, със социалната защита на работещите жени и на майките, неравностойното заплащане на труда, насилието над жени и деца и търговията с човешки живот.

Основната цел, която си поставят жените-социалистки е отстояване равнопоставеността на половете в БСП и обществото, и активизиране на жените в партийните среди. Дейността на Обединението на жените – социалистки e насочено към промяна на отношението на обществото и политическите ръководства относно представителството на жените в политическата, държавната и местните власти.

Вирни се горе