Почетоха паметта на родопските герои Кирил Маджаров и Братан Шукеров

Почетоха паметта на родопските герои Кирил Маджаров и Братан Шукеров

Смолянчани отбелязаха празничната дата 9 септември с тържествено събрание в изложбената зала на Държавния архив, организирано от Общинския съвет на БСП и Българския антифашистки съюз в Смолян. В своя доклад, посветен на деветосептемврийските събития преди 71 години, председателят на общинската организация на БСП Милко Гавазов проследи историческите факти, свързани с антифашистката борба в Родопския край и нейните достойни синове, отдали живота си за победата над хитлерофашизма. Той изрази благодарността и преклонението на съвременниците пред ветераните-антифашисти, присъстващи на тържественото събрание. Посочи, че и днес е нужно да се борим за по-справедлив живот и по-добро бъдеще на родния край и България.

Да пазим паметта за своята най-близка история, за да се учим от грешките и да продължаваме възвишените идеи на тези, които не успяха да ги видят осъществени, призова в своето приветствие към участниците в тържественото събрание Стефан Сабрутев, общински съветник и кандидат-кмет на БСП.

В израз на почит пред паметта и делото на родопските герои Братан Шукеров и Кирил Маджаров пред техните бюст-паметници бяха поднесени венци и цветя от Общинския съвет на БСП, Българския антифашистки съюз – Смолян, Стефан Сабрутев и много граждани. Самодейци от читалище „Христо Ботев” изнесоха празнична програма на амфитеатъра на площафяфяд „Свобода”.

Вирни се горе