Кметът на Смолян Николай Мелемов гласува на референдума за ядрена енергетика в 16 СИК –Младежки дом

Кметът на Смолян Николай Мелемов гласува на референдума за ядрена енергетика в  16 СИК –Младежки  дом

Кметът на Смолян Николай Мелемов гласува на референдума за ядрена енергетика в 18.00 ч. в 16 СИК –Младежки дом. Смятам, че всеки гражданин трябва да упражни правото си на глас, още повече, че това е първият демократичен референдум след1989-а година, който се провежда по време на управлението на ГЕРБ, коментира градоначалникът след като пусна в урната бюлетината.

Председателят на Общинския съвет Филип Топов гласува в 12,30 часа на референдума за ядрена енергетика в 15 СИК – Професионална гимназия по икономика „Карл Маркс“.По повод проблемите с електрозахранването в населените места от Смолянска община, Мелемов посочи, че тази сутрин е поискал писмено становище от ЕVN, защото информацията, която е постъпила при дежурния в община Смолян и тази от дружеството за прекъснато електрозахранване се е различавала в пъти. От EVN са посочили, че в събота само три населени места са без ток, а при дежурния сигналите са се отнасяли за почти цялата община.

От електроразпределителното дружество са отговорили на градоначалника, че са много ангажирани с отстраняване на повредите и нямат време да му дадат писмено исканата от него справка. В община Смолян единственият проблем по време на провеждане на референдума беше свързан с липсата на ток в някои населени места. Мога да заявя, че организацията беше на ниво. С почистването на пътищата до секционните комисии бяха ангажирани освен „Титан Клинър“ и хора от временната заетост. Обстановката е нормална за зимните условия, коментира още Мелемов.

Вирни се горе