ГЕРБ сваля политическото си доверие от общинския съветник Диана Чаушева

ГЕРБ сваля политическото си доверие от общинския съветник Диана Чаушева

Областното ръководство на ГЕРБ сваля политическото си доверие от Диана Асенова Чаушева – общински съветник, избран от листата на ГЕРБ в ОбС –Девин. Това решение бе взето след представяне на протокол от заседание на общинското ръководство на ПП ГЕРБ – Девин. Основните мотиви са във връзка с нейните самостоятелни действия, несъобразени с колективния орган, публични изяви в местните и национални медии, уронващи престижа на ПП ГЕРБ, лични нападки срещу д-р Даниела Дариткова – народен представител на ПП ГЕРБ и председател на Здравната комисия към НС и инж.Стефан Стайков – областен управител на област Смолян, във връзка с решаването на редица проблеми в Девин и подмяна на вота на избирателите.

Затова областното и общинското ръководство свалят политическото си доверие от Диана Чаушева. Нещо повече – предлагат на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ да прекрати членството й в партията и настояват същата да се откаже от мястото си на общински съветник, съгласно подписаните от нея Договор и Декларация за открито управление и политическа лоялност, тъй като е избрана от листата на ПП ГЕРБ.

Ръководството на ПП ГЕРБ – Девин, нееднократно е препоръчвало на общинската съветничка Диана Чаушева да не поставя личната си обвързаност с общинската болница над партийната политика, тъй като партийната политика е единствената възможност за бързото разрешаване на проблема с болницата в Девин.

ГЕРБ е демократична партия и е абсолютно допустимо да има различни мнения, защото в дебата се ражда истината, но подхода и действията на Диана Чаушева са крайно неприемливи за нас и затова ще подкрепя предложението на общинската структура за нейното изключване от партията, заяви областният координатор на ГЕРБ Николай Мелемов.

Вирни се горе