Евродепутатът Неджми Али откри информационен офис в Смолян

Евродепутатът Неджми Али откри информационен офис в Смолян

Евродепутатът на ДПС Неджми Али откри информационен офис в Смолян. Събитието се състоя в петък, като на него присъства народният представител на ДПС от Смолянския регион и секретар на ЦОБ Мустафа Карадайъ, областният лидер на ДПС – Салих Аршински, представители на общинските и младежките структури на Движението от цялата област. Една от основните функции на офиса ще бъде популяризирането на дейностите на Неджми Али в Страсбург и Брюксел, както и предоставянето на информация на гражданите относно функционирането на различните европейски институции. Още следващия месец, тридесет човека от Смолянска област ще имат възможност на място да видят как функционира Европейския парламент. Делегацията ще бъде в Брюксел от 13 до 15 април.

Евродепутатът увери всички присъстващи, че забавянето на входирането на оперативни програми за програмния период 2014 – 2020 г. не е само за България. „Има много други страни, над десет, които също не са успели да извършат тази процедура . Надяваме се в рамките на тази година, най-късно до юли това да стане“, категоричен бе Неджми Али. Според него за забавянето известна доза вина има и Европейската комисия. „Този въпрос го повдигнахме на нарочни заседания на бюджетната комисия и той беше разискван. Надяваме се правителството да има готовност да входира оперативните програми, а ние ще следим стриктно за изпълнението на ангажиментите от страна на ЕК и да се надяваме с общи усилия да направим така, че да не бъдат загубени средства, защото това е ресурс и възможност, който касае нашата страна“, коментира още евродепутатът.

Целият ресурс за периода 2014 – 2020 г. е над 340 млрд. евро за целия ЕС за оперативните програми, по структурните фондове и кохезионния фонд.

От своя страна представителите на ДПС – Смолян, благодариха на Неджми Али, че е избрал Смолян, за един от градовете, в който да има негов офис.

Същевременно се проведе и семинар на тема: Субсидираност на публично-частното партньорство за решаване на въпросите на местно ниво.

Вирни се горе