Димитър Кръстанов: Без критики и ревизия към досегашните управляващи, гледаме напред, за да решим проблемите на хората

Димитър Кръстанов: Без критики и ревизия към досегашните управляващи, гледаме напред, за да решим проблемите на хората

Няма да отправям критики и задълбочена ревизия за управлението досега, защото по-важно е да се гледа напред, да бъдат решавани проблемите, които в днешното динамично време тревожат хората. Това заяви пред журналисти областният управител на Смолян ижн. Димитър Кръстанов. Той подчерта, че правителствата идват и си отиват, но трябва да има управленци, които са готови честно и почтено да служат на народа си. „Времето и изключително трезвата оценка на българския народ показват кой, къде, какво и как е оставил в управлението”, заяви инж. Кръстанов. Той бе категоричен, че с всичките си сили и енергия, заедно с екипът си, ще се стреми да реализира в максимална степен стабилизиращата програма на кабинета „Орешарски”. Основното е овладяване на негативните тенденции в развитието на страната – в социалната, икономическата и в сферата на укрепването на демокрацията, развитие, държавност и повече справедливост. „Хората, с които съм работил досега ме познават като човек, който не дели хората, проблемите. За мен е по-важно да се търси единението, взаимодействието, сговора. Формула, която решава проблемите, а не създава такива и се надявам, че ще намерим сили и енергия, и политическо време, да се съсредоточим върху формираните в последните десетилетия проблеми на Родопския регион”, изтъкна още инж. Кръстанов. Той открои като такива икономическото развитие, доходите на населението, работни места, техническа инфраструктура, качеството на живот на населението. „В рамките на парламентарните разпоредби, спазвайки законите ще предложим адекватни, максимални усилия, за да стабилизираме Смолянски регион”, заяви още губернаторът.

Всички действия, които ще бъдат свързани с неговата работа като областен управител ще бъдат плод на екипен подход, с търсенето на широк консенсус, експертна и политическа подкрепа. Той изтъкна и въвеждането на гражданския контрол при вземането на решения. Инж. Димитър Кръстанов благодари на всички негови предшественици от 1997 година насам, оставили среда в развитието на региона. Той подчерта нуждата да се укрепва паметта и уважението към органите на управление, институциите, управляващи страната, уважение на държавната власт. „Само чрез това единение могат да се постигнат целите на нацията. Повече конкретна среда за верни и ефективни решения, към което се стреми всяко управление и по-добра среда за хората, които са ни изпратили тук”, категоричен бе той/

Кръстанов каза още, че е много важно за решаването на проблемите на областно ниво да се работи заедно с народните представители от областта. По думите му трябва много ясно и отчетливо да представят интересите на региона в централната законодателна и изпълнителна власт. Там не трябва да има цвят, а трябва да има много ясно дефиниран стремеж да се поставят така въпросите, че нещата да изглеждат по-разбираемо по отношение на потребностите на родопчани. „ Ако няма стиковка между областта и общините работата не върви. Надявам се на добра работа с народните представители, за да защитаваме интересите на региона в законодателната и изпълнителна власт”, изрази надежда инж. Кръстанов.

Депутатът Дора Янкова заяви, че познава повече от 30 години инж. Димитър Кръстанов като честен и почтен човек. „Винаги ме е впечатлявал неговия стремеж за надграждане, учене през целия живот. Пожелавам му по въпросите на Смолянска област заедно с политиката на Орешарки да държи инициативата, за да може тя да се пренася на правителствено ниво. С местната власт бъдете добър партньор, там където има добри кметове на политическо ниво няма да се препятства инициативата, така както се правеше от предишното ръководство на областта. Има много работа за размразяване на проекти, които чакат да започне работа в инфраструктурата, икономическото оживление. В областта има писък за хляб, помощ за социални услуги. Не бива в криза да има хора, изпаднали зад борда, затова държавата трябва да е зад хората. Имате енергия, сила и опит. Човек на консенсуса и развитието”, заяви Янкова.

Вирни се горе