Д-р Даниела Дариткова с приза „Здравен политик, мениджър на годината”

Д-р Даниела Дариткова с приза „Здравен политик, мениджър на годината”

Народният представител от ГЕРБ и председател на здравната комисия в НС д-р Даниела Дариткова стана носител на наградата за 2011 г. „Здравен политик, мениджър на годината”. Призът се връчва всяка година по строги критерии и след номинации от водещите български лекари и мениджърите в здравеопазването.

Д-р Дариткова получи високото отличие в Смолян на заседание на Националното сдружение по здравна политика и мениджмънт/НСЗПМ/ на 24.11.2012г. Тя заяви, че това е много отговорно признание, защото сдружението се представлява от най-добрите експерти в областта на здравния мениджмънт. „Много е важно устойчивата здравна политика да се прави на базата на експертно становище на специалистите в областта на организацията на здравеопазването“, подчерта Дариткова. Призът бе връчен от акд. проф. д-р Владимир Овчаров, член на НСЗПМ и на научно-консултативния съвет за присъждане на наградата. След награждаването председателят на парламентарната здравна комисия изнесе презентация на тема „Актуални проблеми на политиката в здравеопазването“. По време на дискусията се обсъдиха въпроси на националната здравна политика. Направиха се конкретни препратки към регионалните проблеми на здравеопазването в Смолян. В срещата участваха представители на НСЗПМ, директори на районните здравни инспекции от цялата страна и представители на академичните ръководства на факултетите по обществено здраве от София и Пловдив.

Наградата „Здравен политик, мениджър на годината” е учредена през 2009 г. от Национално сдружение за здравна политика и мениджмънт. Сдружението обединява усилията на изтъкнати представители на медицинската наука и на управлението на здравната система, ръководители на лечебни заведения, здравни икономисти, водещи медицински специалисти. Те осъществяват съвместна научна, популяризаторска, обучителна и иновационна дейност в полза на обществото и на модерното развитие на системата на здравеопазването.

Вирни се горе