Адв. Милко Гавазов: ЕVN след приватизацията на практика няма никаква готовност да обслужва населението в бедствени ситуации

Адв. Милко Гавазов: ЕVN след приватизацията на практика няма никаква готовност да обслужва населението в бедствени ситуации

ЕVN след приватизацията на практика няма никаква готовност да обслужва населението в бедствени ситуации. Това коментира на пресконференция днес общинския председател на “БСП лява България” адв. Милко Гавазов. “Населени места останаха без връзка с общината, без ток повече от 10 дни в 21-ви век, такова чудо не се е случвало и в средата на миналия век”, коментира бедствието през март адв. Гавазов.

“Приемането на Бюджет 2015 е най-лесно приетия бюджет от както се помни общината, коментира общинския съветник от БСП Стефан Сабрутев. За мен правилния начин за управление на общината и финансите е първо да се подготви Отчета за предходната година, след това да се приема новия бюджет, защото когато не си отчел предходната година, не можеш правилно да плануваш средствата за следващата”, обясни той. “Предвид общественото обсъждане, което ще бъде утре ние подготвихме питане до кмета с няколко искания, като например заверени копия от сключените договори за зимно поддържане в община Смолян, справка за наличната техника на пътно поддържащите фирми и др.”, посочи Сабрутев.

Народният представител Дора Янкова коментира някои законодателни инициативи и актуални теми свързани с област Смолян. Депутатът каза, че е провела срещи и разговори с миньори, които поставили пред нея въпроси, касаещи възрастта при пенсионирането на миньорите. „Моето усещане е, че ще бъдат вдигнати годините за пенсиониране, а ние от БСП лява България категорично ще се противопоставим за миньорския труд”, заяви Янкова.

Вирни се горе