За пръв път от години мият улици и площади в големите смолянски села

За пръв път от години мият улици и площади в големите смолянски села

Две цистерни на фирмата по чистота “Титан Клинър” започнаха основно измиване на улиците и кварталите в село Полковник Серафимово. Акцията ще продължи два дни, като селото ще грейне за второто издание на английския техносъбор “Ливада в планината за англичани 2012г.”, който започва следващата седмица. Освен това на Петровден селото чества своя празник, а и ще е център на редица събития заради 100-годишнината от Балканската война, като център на военните действия за освобождаването на Родопите от славния полк. Владимир Серафимов,съобщиха от пресцентъра на фирма “Титан Клинър”.

Заедно с измиването на улиците ще се извърши оборка на отпадъците, както и събиране на пясъка. По разпореждане на община Смолян от началото на месец май бе извършено основно измиване на улиците и площадите и в селата Широка лъка, Петково, Кутела и др. Целта на администрацията на кмета Николай Мелемов е хората в селата също да живеят и посрещат празниците си в чиста и приятна среда.

За разлика от общинския център, в малките населени места няма цистерни или водоноски, както и съоръжения, с които кметствата сами да мият улиците си. Поради тази причина община Смолян подпомага селата и по заявка пренасочва почистващите машини на “Титан”. Това е подкрепа и към туризма, тъй като след 15 юни започва активния летен сезон.

Вирни се горе