В Рудозем строят най-големият спортен комплекс в област Смолян

В Рудозем строят най-големият спортен комплекс в област Смолян

От няколко седмици в Рудозем е започнало изграждането на най-големият спортен комплекс на територията на област Смолян. Общата стойност на проекта е в размер на над 5 млн. лева безвъзмездна финансова помощ по мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони" по ПРСР, съобщиха от общината. С част от средствата освен в Рудозем ще бъдат построени и две спортни игрища в родопските села Елховец и Чепинци.

Спортната зала е с необходими размери на игралните полета и оборудвана по норми за проектиране на спортни сгради и съоръжения. В залата има възможност за осъществяване на 13 вида спортни игри. Предвидено е и осъществяване на спортна дейност на хора с увреждания за спортни игри – волейбол и баскетбол. В новото спортно съоръжение ще има трибуни за 244 зрители включително и необходимите места за хора с увреждания. Предвиждат се също така обслужващи зони и помещения за зрители и спортисти, като кафене, бюро за информация, гардероб и тоалетни; съблекални за 2 отбора по 16 човека, медицински кабинет, кабинети за треньори на 2 отбора и кабинет за съдии. В откритото пространство до залата ще бъдат изградени три терена за тенис, мини футбол и баскетбол.

От Община Рудозем са спечелили и други проекти- по мярка 322 „Обновяване и развитие на населените места". Те касаят реконструкция на общински пътища и улици.

Вирни се горе