Ученици от Чепеларе готови със соларния електромобил

Ученици от Чепеларе готови със соларния електромобил

Възпитаници на ПГ по СГСТ “Н.Й.Вапцаров”- Чепеларе, завършиха радиоуправляем модел на соларен електромобил. През месец юни тази година представители на училището посетиха гр. Задар – Хърватска, по проект по програма “Леонардо” – първо място на състезание за модели на соларни автомобили. Ученици от училището участваха в национални и международни състезания – „Горски многобой”, Национална научно студентска конференция, като се отличиха учениците Жанет Карабаджакова, Исмет Стефанов, Кирил Крумов, съобщиха от пресцентъра на община Чепеларе.

Гордост за училището е и професионално – квалификационната извънучилищна подготовка на специалисти от целия регион на Средните Родопи. Стотици от тях днес упражняват професии, придобити в училището. За предстоящата учебна година в училището се откриват две нови специалности: „Възобновяеми енергийни източници” и „Автомобилна мехатроника”.

Училището обучава ученици за водачи на моторни превозни средства – трактори, леки и товарни автомобили. В училището са сформирани отбор по футбол, волейбол, тенис на маса. В общински футболен турнир през месец май отборът спечели първо място. Съвременната материална база и активната работа по проекти създават уют в учебното заведение и го правят предпочитано и желано, похвалиха се от общината.

През последните години училището кандидатства по различни проекти, свързани с неговото благоустрояване: нова отоплителна инсталация с биогориво, основен ремонт на училищна сграда и общежитие, също така ново обзавеждане. Ученическото общежитие предлага прекрасни условия за обучение, различни занимания и отдих. Всички ученици, които не са жители на града, а от различни селища в областта и страната са настанени в стаи с отделни санитарни възли и имат необходимите битови удобства.

Вирни се горе