Разчистват Смолян от падналите листа и наноси

Разчистват Смолян от падналите листа и наноси

Почистват Смолян от падналите, вследствие на обилния дъжд и вятър листа. По нареждане на община Смолян, всички служители по чистота към почистващата фирма “Титан Клинър” са ангажирани със събирането на падналите листа и почистване на затлачените дъждопреливни шахти. Приоритетно се работи по главните пешеходни зони и автобусните спирки.

По нареждане на община Смолян специализираната автовишка на фирмата се включи в операция по премахване на опасно дърво в близост до Професионалната гимназия по икономика в града. Разчистват се и паднали камъни в района на автобусната спирка пред хотел “Соколица” и в района на бившия ресторант “Здравец”. Получен е сигнал и за паднал дувар на улица “Метакса Гугински” в кв. “Каптажа”. В цялата община пътните настилки са мокри и хлъзгави. Видимоста е намалена. В Смолян от 10.00 часа отново вали слаб дъжд.

Като цяло обстановката в Смолян след поройте от последните 24 часа е спокойна. Няма затворени пътища и улици, както и нанесени щети по инфраструктурата. Основните проблеми са свързани с наноси от ситни камъни и пръст, както и листа.

Вирни се горе