Откриха ремонтирания път Неделино - с.Крайна

Откриха ремонтирания път Неделино - с.Крайна

С курбан откриха днес обновения по европейски проект общински път в участъка Неделино- с. Крайна – с. Крайна – с. Козарка, част от новата пътна връзка, Неделино- Крайна, Долен – Маказа

С реализиране на европейския проект се изгради нова модерна пътна връзка, с която се подобрява транспортната инфраструктура през Неделино към съседните общини и международните транспортни коридори. След реконструкцията, общината ще има удобен достъп до пътя към „Маказа". Новият пътен участък е до разклона за село Крайна. Направен е с 2 млн. лв. по Оперативна програма „Развитие на селските райони“. Новата пътна връзка е по-удобна, по-икономична, по-безопасна и независима от годишните сезони. Ще бъдат избегнати опасни изкачвания и продължителни надлъжни наклони. Ще бъде осигурен най-кратък достъп до Кърджали, като разстоянието ще се скъси с 30 км, ще е по-удобна връзката с контролния гранично- пропусквателен пункт „Маказа".

На събитието присъстваха кметът на общината Стоян Беширов, лидерът на НФСБ и народен представител в 43-то Народно събрание Валери Симеонов, народните представители Димитър Байрактаров и Християн Митев, секретаря на НФСБ Мария Петрова и кандидатът на БСП за кмет на Златоград Емил Хумчев.

"Изключително съм радостен, че за пореден път откриваме едно от големите съоръжения в Неделино, каза кметът Беширов. Много мъки и страдания имах през този мандат. Въпреки, че много наши съграждани и общински съветници пречиха за реализирането на проекта ние го изградихме и днес го откриваме официално. Приключи и ремонта на пътя за с.Тънка бара, посочи Беширов и допълни, че когато фактите говорят и боговете мълчат.

Ние сме може би единствената община, която връща пари. Косата ми настръхва когато знам, че общината се лишава от 10 милиона лева, а жителите от стадион, спортни съоръжения и зали. През тези години имам пропътувани над 300 хиляди километра Неделино-София, за да търся финансиране за проекти и се намират хора да очернят всичко, посочи Стоян Беширов. Ние дори нямаме време да открием всичко онова което сме реализирали през мандата с моят екип. Въпреки това днес откриваме две пътни връзки от жизнено важно значение. Защото община без пътища не може да се развива, каза Беширов. Той благодари за подкрепата на Валери Симеонов и пожела на всички безаварийно пътуване по новата магистрала". Строителната фирма – изпълнител на обекта раздаде курбан за населението за откриването на пътя.

Припомняме, че правителството отпусна допълнителни 900 хил. лв. на община Неделино за изграждане на мост над река Тикленска край с. Крайна по пътя от Неделино до селата Козарка и Тънка бара. Построяването на съоръжението ще свърже два важни за общината пътя, финансирани предимно с европейски средства.

Вирни се горе