15 машини на “Титан Клинър” работят за почистването на пътна мрежа в Смолянско

 15 машини на “Титан Клинър” работят за почистването на пътна мрежа в Смолянско

15 машини на “Титан Клинър” работят за почистването на общинската пътна мрежа в Смолян. В региона вали сняг от 22.00 часа снощи като новообразуваната снежна покривка е от 10 см. в Смолян, до 30см по високите планински части,съобщиха от фирма “Титан Клинър”.

Заради мъгла видимостта е намалена до 100м. Продължава да вали мокър сняг. В областния град са почистени централните улици и голяма част от второстепенните артерии. До следобед ще се разчистят и третостепенните улици. Машините работят от 23.00 часа.

Пътят до селата Турян и Пещера е почистен, но автомобилите, пътуващи към тях трябва да се движят задължително с вериги, без ремаркета и полуремаркета. Пътят към село Мугла отново е затворен заради паднали две лавини в различни участъци. 26-километровото трасе бе разчистено около полунощ, но новите обилни снеговалежи предизвикаха свличане, което блокира пътя отново. Към проблемният участък се насочват машини, като се очаква до 15.00 часа обстановката да се нормализира. В околностите на селото са се образували преспи на места до 3м.

През изминалото денонощие, по данни на Метеорологичната станция на Рожен най-много валежи са паднали отново в Златоград- 113л/кв.м. На Рожен вали обилен сняг, като покривката достига 180см. 58,6л. на квадрат са паднали в Смолян. По данни на електропреноснотно дружество няма населени места без ток. От “Титан Клинър” призовават гражданите на Смолян днес и утре да ограничат пътуванията с личните си автомобили, заради влошените метеорологична и пътна обстановка.

Вирни се горе