Обучение МАРКЕТИНГ НА ТУРИСТИЧЕСКА ДЕСТИНАЦИЯ: КОНЦЕПЦИИ И ОТЛИЧНИ ПРАКТИКИ се проведе в Чепеларе

Обучение МАРКЕТИНГ НА ТУРИСТИЧЕСКА ДЕСТИНАЦИЯ: КОНЦЕПЦИИ И ОТЛИЧНИ ПРАКТИКИ се проведе в Чепеларе

В читалище “Родопска искра 1880” се проведе обучение на тема “МАРКЕТИНГ НА ТУРИСТИЧЕСКА ДЕСТИНАЦИЯ: КОНЦЕПЦИИ И ОТЛИЧНИ ПРАКТИКИ”. Обучението се води от проф. д-р Лина Анастасова, преподавател по маркетинг в туризма, маркетингови изследвания и маркетинг на взаимовръзките в Бургаски Свободен Университет, която е признат международен лектор по маркетинг в туризма. Въпреки натоварената си програма и поетите ангажименти, г-жа Анастасова отдели време и пое ангажимента си към Славка Чакърова – кмет на Община Чепеларе, която е отправила покана към нея, да изнесе лекция.

На събитието присъстваха Славка Чакърова – кмет на Община Чепеларе, Пантелей Мемцов зам.-кмет на Община Чепеларе, г-жа Мария Карагьозова – Управител на „Агенция за консултации и комуникации“ ЕООД, представители на хотели и къщи за гости, малкия и средния бизнес, представители на фирми и екстремни спортове, туроператори на територията на Община Чепеларе.

От обучението стана ясно, че е важно да се формира маркетингово мислене и да се наблегне на туристическия продукт, който предлагаме. Маркетинговата комуникация – медии, телевизионна реклама, онлайн реклама, престойна структура, билборди и др., туристически атракции, достъпност на дестинацията – всичко това са концепции за структурата на туристическия продукт. Брандинга в туризма и хотелиерството е нещо повече от марката, той е емоционална връзка между потребителя и марката.

Вирни се горе