Община Златоград се включва в инициативата "Часът на Земята 2013"

Община Златоград се включва в инициативата "Часът на Земята 2013"

Община Златоград за втора поредна година се включва в международната инициатива „Часът на Земята 2013”, чието мото е „Аз правя, ти действаш“.

В световен мащаб „Часът на Земята” започва през 2007 г. През изминалите години инициативата се трансформира в глобално общество, чиято цел е да покаже ангажираността на хората към екологичните проблеми, както и че промяната зависи от малките стъпки, които всеки от нас прави ежедневно.

В България “Часът на Земята” се отбелязва от 2009 г., като броят на включилите се общини нараства с всяка година.

През 2012 г., чрез „Аз правя, ти действаш“, четири милиона души изразиха волята си за по-устойчиво бъдеще и вдъхновиха своите общности.

По време на Часът на Земята, хора от целия свят символично изключват осветлението в домовете си, а знакови сгради притъмняват като по този начин се отправя призив за по-устойчиво бъдеще.

Уважаеми жители на община Златоград, да покажем обществена ангажираност към екологичните проблеми, като се включим в инициативата „Часът на Земята 2013” и заедно на 23.03.2013 г. в 20.30 ч. изключим осветлението в домовете си, обърнаха се от общинската администрация към жителите на общината.

Вирни се горе