Община Смолян осигурява транспорт до Пампорово за безплатно каране на ски

Община Смолян осигурява транспорт до Пампорово за безплатно каране на ски

Община Смолян осигурява безплатен транспорт за Дните на безплатното Великденско каране в Пампорово. На 9 и 12 април автобусите ще тръгват от паркинга на храм “Св.Висарион Смоленски” в часовете от 8.30 до 11.00 часа /на всеки половин час или до напълване на автобуса/ до паркинга на хижа “Студенец”. И обратно от паркинга на хижа “Студенец” до Смолян от 15.30 ч. до 17.30 ч., съобщиха от общината.

Както вече информирахме, Дни на безплатното Великденско каране обяви курортът Пампорово и Община Смолян. Съвместната инициатива ще се проведе под патронажа на кмета Николай Мелемов, а целта й е популяризирането на ски спорта.

В два дни около Великденските празници, всички лифтове и съоръжения ще могат да се ползват свободно. Както съобщи изпълнителният директор на „Пампорово” АД Мариян Беляков, на 9-и и на 12-и април – понеделник и четвъртък, карането в курорта ще бъде безплатно за абсолютно всички. Всеки любител на ски-спорта е добре дошъл в Пампорово.

Въпреки топлото пролетно време Пампорово все още предлага перфектни условия за ски и туризъм. Рекордната за тази година снежна покривка от над 2 метра ще позволи сезонът да продължи до средата на април. Никъде по пистите няма оголени места, а съчетанието на слънце и сняг продължава да привлича туристите. Преобладават българите, които избират Пампорово за семейна почивка. В края на сезона те могат да ползват сериозни отстъпки.

Освен промоционалните пакети, които предлагат всички хотели, намаление има и в цените на лифт-картите. До края на сезона дневната карта струва 41 лв., а полудневната – 31 лв.

Вирни се горе