Нормализира се пътната обстановка в град Смолян, остават в сила ограниченията за движение във високата зона

Нормализира се пътната обстановка в град Смолян, остават в сила ограниченията за движение във високата зона

Нормализира се пътната обстановка на територията на Смолян. Към 20.00 часа с пясък и сол са обработени 100% от първостепенните и второстепенни улици в града, които са на асфалт. Пет специализирани машини на пътноподдържащата фирма „Титан Клинър” за опесъчаване продължават работа за обезопасяване на третостепенните улици. Два снегорина разчистват снежната покривка от пътната мрежа в кв. Устово, където снегът е около 10-15см. Снегорин започва работа и в улиците от високата зона на кв. Райково. С координация с екипите на полицията в Смолян се обработват най-опасните отсечки. В града няма блокирани улици или закъсали автомобили.

В по-тесните улици проблем създават безразборно паркиралите автомобили. По пътя Смолян- Мугла снежната покривка е около 20см. Заради силния вятър в района на връх Новак има опасност от снегонавявания.

В община Чепеларе автомобилите трябва да се движат с вериги, товарните без ремаркета и полуремаркета. Снежната покривка е около 15см. В общината всички автомобили трябва да се движат с вериги, товарните без ремаркета и полуремаркета.

В община Мадан снежната покривка е от 6см. в града до 10см. по високите части. 10 машини разчистват и опесъчават общинската пътна мрежа.

Пети час в Смолян и региона продължава да вали сняг. Пътищата са предимно заснежени и частично заледени. Въведени са следните ограничения: всички автомобили трябва да се движат с вериги, товарните без ремаркета и полуремаркета през проходите Рожен, Пампорово, Превала, Печинско, Смолян- Мугла, Смолян- Турян.

Тази нощ се очаква температурите в региона да паднат до минус 10 градуса, което ще създаде опасност от поледици утре сутрин.

Вирни се горе