На форум представиха проект и Плана за действие за устойчива енергия на община Неделино до 2020 г.

 На форум представиха проект и Плана за действие за устойчива енергия на община Неделино до 2020 г.

На 19.08.2016 г. в Заседателната зала на Община Неделино се проведе Местен енергиен форум като част от проект „Подкрепа на местните власти в развитието и интегрирането на планове за действие за устойчива енергия със системи за управление на енергията в съответствие с ISO 50001". Организатори на събитието бяха Община Неделино, Асоциацията на родопските общини и Европейски център за качество ООД- гр. София.

Гости на форума бяха г-жа Златка Николова – Изпълнителен директор на Асоциацията на родопските общини, г-жа Борислава Захариева –експерт „Европейски програми и проекти" в Европейски център за качество, г-н Людмил Манев – управител на Европейски център за качество, г-н Александър Караджов – експерт в АРО, представители на администрацията на община Неделино, бизнеса, образователните и социални институции на територията на община Неделино. Целта на форума беше да се запознаят заинтересованите страни с проект 50000and1SEAPs и българското участие в него, както и да се представи интегрирания подход „План за действие за устойчиво енергийно развитие + Система за управление на енергията съгласно ISO 50001".

На форума бяха обсъдени още дейностите, които да бъдат включени в Плана за действие за устойчива енергия на община Неделино до 2020 г., както и ролята на зелените поръчки при изпълнението на плановете за действие за устойчива енергия на общините. Проектът „Подкрепа на местните власти в развитието и интегрирането на планове за действие за устойчива енергия със системи за управление на енергията в съответствие с ISO 50001" се изпълнява от асоциации на общини и консултантски енергийни компании от Италия, България, Гърция, Полша, Латвия, Румъния, Испания, Франция и Германия и е съфинансиран по програма „Интелигентна енергия Европа" на Европейския съюз. Партньори за България по проекта са Асоциацията на родопските общини и Европейски център за качество – гр. София.

Вирни се горе