Новият кмет на Смолян Николай Мелемов встъпи в длъжност

Новият кмет на Смолян Николай Мелемов встъпи в длъжност

Кметът на Смолян Николай Мелемов, новоизбраните общински съветници и кметовете на кметства днес положиха клетва на първото тържествено заседание на Общински съвет-Смолян.

"В годините на прехода, тези избори са били най-яростната битка между политическите партии за местна власт",каза областният управител инж.Стефан Стайков,който председателства първото заседание на местният парламент. "Въпреки това, новите общински съветници трябва да загърбят политическите пристрастия и да се посветят единствено на идеята и работата в името на просперитета на община Смолян",допълни още той.

Досегашния кмет Дора Янкова предаде огърлицата на властта на новият кмет Николай Мелемов. „Предавам ви огърлицата с очакването, че ще продължите това, което ние сътворихме като европейски проекти и визия. С отговорността, която поехте пред гражданите, като програма за развитие на общината. Няма власт на всяка цена, тя произтича от народа“, изтъкна Янкова.

"Сигурен съм, че в Общинския съвет ще има диалог и много добронамерени критики, като всички дебати ще са насочени само към това община Смолян да върви напред”, заяви от своя страна новият кмет Николай Мелемов.

Повече подробности във Видео Новини.

Вирни се горе