До 5 см. достига снежната покривка по високите части на община Смолян, очакват се нови снеговалежи тази нощ

До 5 см. достига снежната покривка по високите части на община Смолян, очакват се нови снеговалежи тази нощ

Два екипа на почистващата фирма „Титан Клинър” опесъчават участъци от общинската пътна мрежа в Смолян и усойните места от пътя за село Мугла. Движението се осъществява при зимни условия. Във високите планински части снежната покривка е между 3 и 5см. В района на село Мугла снежната покривка е около 2см, но в околностите на връх Новак снегът достига 5см. Няма въведени ограничения, но е задължително пътуващите по високопланинските пътни участъци да се движат със зимни гуми. Заради валежите е повишена опасността от падащи камъни по направленията Смолян- Мугла, Смолян- Мадан, Смолян- Пампорово- Чепеларе. Заради изкопни дейности по подмяна на кабели е затруднено движението по околовръстното шосе на Смолян, улиците „Коста Аврамиков” и „Тракия”. В местата, в които се работи е въведено еднопосочно движение, като се преминава с изчакване. Има забрана за изпреварване и ограничения на скоростта.

Мокри и хлъзгави са пътищата и в общините Чепеларе и Мадан. По високите части на община Чепеларе снежната покривка е 2см.

Към 10 часа температурата в Смолян е 6 градуса. Времето е ясно и слънчево, като видимостта е добра. Според синоптичната прогноза, с която разполага „Титан”, днес след 14.00 часа времето отново ще се заоблачи. Около 17.00 часа ще завали дъжд, който постепенно ще премине в сняг. Валежите ще продължат през цялата нощ, а температурите ще паднат до минус 4 градуса. Прогнозното количество сняг е около 6см.

Вирни се горе