Да се включим в кампанията за пролетно почистване, призова кметът на Смолян

Да се включим в кампанията за пролетно почистване, призова кметът на Смолян

По традиция всяка година през март или април община Смолян организира кампания за пролетно почистване. Като кмет на Община Смолян, избран да представлявам вашите интереси и да работя заедно с вас за възраждането на Смолян, Ви призовавам да почистим и подредим нашия общ дом, обърна се кметът Николай Мелемов към жителите на общината.

Тазгодишната кампания ще започне на 1 април и ще приключи на 27 април.

Инициативата „Да почистим Смолян-нашия дом”, обединява нашето желание да живеем и работим в среда по-добра от вчерашната и по-надеждна от утрешната. Сега е момента да почистим дворовете си, междублоковите пространства, тревните площи, тротоарите, стълбищата – всички места, чрез които прозира нашия образ и нашия начин на живот. Призовавам гражданите да се съобразят с обявения график и не паркират автомобилите си по уличните платна за да се улесни почистването им, призова още кметът.

Моят апел е, всеки от нас да осъзнае своята гражданска отговорност, защото без помощта на нас гражданите, без нашето участие, градът ни не може да стане чист и приветлив, какъвто всеки от нас желае.

Засадените дръвчета и цветята да се оставят да красят зелените площи, алеите и площадите!… Събраните битовите отпадъци да се поставят в кофите за смет, а всички останали – до тях. Автомобили на фирмата, която се грижи за чистотата на Смолян, ще ги извозят своевременно.

Да се включим в кампанията за почистване на община Смолян, да посрещнем честити предстоящото Възкресение, да направим територията, в която живеем по-красива, по-чиста, по-човешка. От това ще спечелим всички, допълни Мелемов.

Вирни се горе