Частично заледени са пътните настилки в Смолян, очакват нови снеговалежи в региона

Частично заледени са пътните настилки в Смолян, очакват нови снеговалежи в региона

Проходими при зимни условия са пътищата в общините Смолян, Чепеларе и Мадан. Заради ниските температури пътищата са предимно частично заледени, като екипи на пътноподдържащата фирма „Титан Клинър” обработват опасните участъци с пясък и сол.

В Смолян общинската пътна мрежа опесъчават два специализирани автомобила, в Чепеларе – един, по една машина опесъчава направленията за селата Мугла и Турян. Въведени са ограничения за движението по пътя за село Мугла. Всички автомобили трябва да са с вериги, товарните без ремаркета и полуремаркета. Снежната покривка в района на връх Новак е около 50см. Към 08. 30 часа температурата в Смолян е минус 1 градус, минус 2 в Чепеларе и около 0 градуса в Мадан. Видимостта навсякъде е добра.

Днес в Смолян и региона се очакват нови валежи от сняг. Според синоптичната прогноза, получена тази сутрин във фирмата, днес след 11.00 часа се очаква да завали сняг,който ще продължи да трупа до 17.00 часа. Очаква се да се формира съществена снежна покривка, като новия сняг на места ще подмине 20см.

В Смолян остава затруднено движението по околовръстното шосе, в участъка от „Чечосан” до светофара. Заради изкопни дейности се преминава само в едната лента и в двете посоки. Има забрана за изпреварване, както и ограничение на скоростта. Затруднено е движението и по бул. „България” под МБАЛ- Смолян, където също се преминава само в една лента.

Вирни се горе