Реализирането на мащабен проект ще предпази доспатското село Барутин от наводнения

Реализирането на мащабен проект ще предпази доспатското село Барутин от наводнения

Барутин ще се предпази от наводнения с реализирането на мащабен проект „Предпазване на населените места в Община Доспат от наводнения – село Барутин”, който се реализира с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионалано развитие” 2007-2013 г, съфинансирана от Европейския съюз чрез европейския фонд за регионално развитие.

Проекта, с който се кандидатства за финансиране, бе разработен през 2010 година в съответствие на данните от инженерно – геоложкия доклад, одобрения още през 1983 година устройствен план на село Барутин и улична регулация на селото. Изпълнението на предвидените строително – монтажни работи се извършват въз основа на издадено от главния архитект на Община Доспат Разрешение за строеж № 39/27.10.2010г. и одобрен работен инвестиционен проект за обекта.

Усилено се изпълняват дейностите за изпълнение на проект за изграждане на дребномащабна инфраструктура за предотвратяване на наводнения по р. Доспатска, р. Караджа дере, р. Малката река и р. Сухото дере в село Барутин.

Метеорологичните условия позволяват работите да се изпълняват в съответствие с предложения график. Съгласно договора с избрания Изпълнител („А-СТРОЙ ” ЕООД ,с.Абланица) обекта следва да бъде завършен до 19.12.2012 година .

Вирни се горе