Активизирани свлачища,преливане на дерета и падане на стени в Неделинско след поройните дъждове

Активизирани свлачища,преливане на дерета и падане на стени в Неделинско след поройните дъждове

Активизирани свлачища и преливане на дерета, подкопаване и падане на стени има в следствие на проливните дъждове вчера в общнина Неделино.В с. Кундево и Върлино е засегната сградата на кметството. Има наводнени жилищни сгради. Затворен е пътя, свързващ Неделино и с. Крайна в местността „Кичуков дол”, където долът е прелял и е прекъсната пътната връзка към с. Козарка, Върлино, Ангелови колиби, Раевица, Учрума, Тънка бара. Има свлачища по пътя към Средец, Диманово, Еленка и Изгрев. В гр. Неделино на ул. „Арда“ има пропаднал двор, на ул. „Комсомолска“ №4 се е образувала голяма дупка на пътя.

Кметът на община Неделино извършва обход и оглед на местопроизшествията. Няма подадени сигнали за бедстващи и пострадали и нови произшествия в района на община Неделино.

Нивото на река Върбица е спаднало значително и продължава да спада. Събран е кризисния щаб към Община Златоград. Към 07:30 ч. на 19.01.2013 г. нивото на язовира е 26 см. над преливника, а нивото на хвостохранилището е 30 см. над преливника и продължават да спадат. Пътят до с. Аламовци и с. Кушла е отворен.

Няма подадени сигнали за бедстващи и пострадали и нови произшествия в района на община Златоград.

Вирни се горе