Зимен празник за децата в Чепеларе

Зимен празник за децата в Чепеларе

За чепеларци спортът отдавна се е превърнал в начин на живот.Това показват и големите скиори, биатлонисти и сноубордисти триумфирали по белите писти на света, прославили не само Чепеларе, но и България пред света.

Зимните спортове – с това диша и днес ,,Зеленото сърце на България’’ – Чепеларе.

За поредна година на този ден учениците от начален етап на СОУ,,Васил Дечев” се събраха на училищния двор и организираха спортни мероприятия по паралелки:

Първи клас се надпреварваха в щафетни игри, теглене на шейни и правене на снежни фигури. Вторите класове проведоха съревнование по стрелба със снежни топки. С много емоция и творчество моделираха с телата си фигури на снега. Образуваха звездата на щастието.Третите класове пък пребориха умението си да стрелят точно в играта боулинг и бързо теглене с шейни. Четвъртокласниците изработиха от сняг символът на зимата-снежният човек и се забавляваха с щафетни игри при зимни условия.

Във връзка със зимния спортен празник, ознаменуващ 18 години от спечелването на олимпийското злато от Екатерина Дафовска, учениците от 5-те и 6-те класове се отдадоха на физическа активност в местността „Дьортевото”. Имаха всичко необходимо – слънце, но плюсови температури, достатъчно сняг върху склона и, разбира се, детската зимна класика – шейни.

Всички се забавляваха и показаха завиден ентусиазъм.

Този ден ще остане незабравим за учениците от 7 – 12 клас, които подкрепиха като публика състезателите от Европейската купа по ски алпийски дисциплини в Пампорово на 09.02.2016г. Състезанията по слалом бяха изпълнени с много емоции и чудесно настроение.

Усмивките и непринуденият смях, щастливите блеснали от слънцето очи и веселите закачки, направиха празника незабравим в сърцата на учениците. Запалиха онова пламъче на мечтите, след което утре всеки може да поеме. Ние сме богати с планината. За нас спортът е начин на мислене, школа за живот, формула за успех! Път, по който всеки утре може да тръгне. Поемайки красотата на зимното слънце, отразяващо се в ледените кристалчета на снега, децата са готови да направят малките стъпки по пътя към големия спорт!

Вирни се горе