Таксата за детска градина стана 45 лева в Рудозем - родителите недоволни

Таксата за детска градина стана 45 лева в Рудозем - родителите недоволни

На родителска среща в ЦДГ „Елица" село Чепинци родителите са били уведомени за решението на Общински съвет по предложение на кмета на общината да се вдигнат таксите за детските градини от 35,00 лв. на 45,00 лв.Новината била посрещната с огромно недоволство,съобщи Рудозем днес.

Обяснението на кмета г-н Пехливанов в интервю пред медиите: “Това е пак заради повишените цени на хранителните продукти, изискванията на МЗ за здравословно хранене, повишените цени на консумативи – гориво, енергия, заплати и осигуровки. Таксите за детската градина не са променяни от 2005 г. в Рудозем. А реално разхода, който се прави на дете в детската градина за м.г. е бил 75 лв. на месец. За т.г. се очаква да надхвърли 115 лв. средния годишен разход, тоест увеличението не покрива само наличните разходи камо ли да се печели от него. Общината продължава да изпълнява много силна социална функция за детските градини, заяви кметът.”

В този ред на мисли замислят ли се господа управляващите , че след като се повишават цените на храните, консумативите, цената на живота ни въобще, ние обедняваме все повече и повече. Стандарта на държавата се вдига , а собствения ни стандарт стремглаво върви надолу. Само, че до кога? Колко още можем да издържим на прословутата криза? Колко още повишения на данъци , такси, цени, консумативи можем да понесем?

Вирни се горе