С изложба откриват Европейските дни на наследството днес

С изложба откриват Европейските дни на наследството днес

През настоящата 2012 година за пореден път се провеждат Европейските дни на наследството, в които всяка година през месец септември се включват милиони хора от почти всички страни на нашия континент. Това широко европейско движение се осъществява под постоянното мото: „Европа, общо наследство” – като съвместна инициатива на Съвета на Европа и Европейския съюз.

Във връзка с темата на Дните традиционно и тази година РИМ „Стою Шишков” – Смолян съвместно с Община Смолян и клуб „Приятели на РИМ „Стою Шишков” – Смолян организират разнообразни прояви в дните 27-30 септември, съобщи Златка Петрова.

Днес, 27 септември 2012 г. от 16.00 часа в залите на музея ще бъде открита ученическата изложба „Моята нарисувана идея за музея на Обединена Европа” в партньорство с клуб „Приятели на РИМ „Стою Шишков” – Смолян”, Европа Директно – Смолян към СНЦ „Нови хоризонти” и Регионален инспекторат по образование – Смолян, с участието на ученици от града и региона, и деца от Дневен център за деца и възрастни с увреждания „Звънче” – гр. Смолян.

В периода 28-30 септември, от 9.00 до 18.00 часа експозиция и временни изложби в РИМ „Стою Шишков” –Смолян Широко отворени врати за безплатни посещения на постоянната експозиция на РИМ „Стою Шишков” – Смолян и временна фотографска изложба „Пътешествие из Сардиния”, организирана от Италианска Търговска Камара в България.

Вирни се горе