Районна прокуратура-Чепеларе възложи проверка по сигнал за изсичане на гори на Бачковския манастир

Районна прокуратура-Чепеларе възложи проверка по сигнал за изсичане на гори на Бачковския манастир

Районна прокуратура-Чепеларе възложи на РУ на МВР-Чепеларе извършване на проверка по повод сигнал от представители на Бачковския манастир за извършване на сеч в гори на обителта след прекратяване на договор с фирма-наемател, осъществявала тази дейност в района на с. Павелско до 19 февруари 2016 г.

На служителите на полицията е разпоредено да изяснят какви са били договорните отношения между фирмата и Бачковския манастир, като наемодател, издадено ли е позволение за сеч, извършвана ли е такава дейност и извозван ли е дървен материал след връченото предизвестие за прекратяване на наемните отношения, както и по каква причина това се е случило, съобщишха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

Според приложените документи към сигнала договорът за наем между манастира и фирмата-наемател е бил сключен на 2 юли 2013 г. и прекратен на 19 февруари 2016 г. До момента са снети обяснения от наемателя, предстои да бъдат взети такива и от собственика на имота, както и да бъдат изискани и приобщени относимите документи по случая.

Проверката е разпоредена и се извършва на основание чл. 145 ал. 1 т. 3 от Закона за съдебната власт. Срокът за приключването е 30 дни, допълниха от прокуратурата.

Вирни се горе