През настоящия зимен туристически сезон на територията на КК Пампорово ще функционира “Ски полиция”

През настоящия зимен туристически сезон на територията на КК Пампорово ще функционира “Ски полиция”

И през настоящия зимен туристически сезон на територията на КК Пампорово ще функционира “Ски полиция” – 6 полицейски служители, изпълняващи служебните си задължения изцяло по ски-пистите, ски-плацовете и обслужващите ги паркинги в курорта. Основна задача на ски-патрулите ще бъде осигуряване на добър обществен ред и сигурност, спазване на наредбите на общините Смолян и Чепеларе, недопускане на хулигански прояви и присъствие на пияни скиори на пистите, и навлизане на скиори в забранени и опасни участъци, не само през светлата част на денонощието, но и до 22.00ч, когато приключва така нареченото “нощното каране” на ски в курорта.

Служителите от ски полицията в КК Пампорово отново ще работят в ски патрул, съвместно в екип с пистьори от “Пампорово”АД, обясниха от регионалната дирекция на МВР.

Във връзка с обезпечаването на добър обществен ред и сигурност в К.К. Пампорово през зимния туристически сезон и с оглед осигуряване на оптимално покритие на курорта с полицейски сили, отново от 15.12.2012 г. до края на зимния туристически сезон, са командировани 8 служители с полицейски правомощия от Специализирано полицейско управление – Кърджали при Дирекция “Специализирани полицейски сили”, които ще осъществяват патрулно-постова дейност съвместно със служителите на Участък “Полиция” – Пампорово на територията на курорта.

По време на празниците на територията на ОД МВР – Смолян по охрана на обществен ред и обезпечаване безопасността на движението ще вземат участие и служители на РДГП – Смолян, които ще бъдат включени в съвместни полицейски наряди.

Планирани са и се провеждат специализирани полицейски операции за опазване на обществения ред и противодействие на престъпността, като според тематичната им насоченост в тях активно участват и представители на териториалните контролни органи към Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, Министерството на здравеопазването, Министерството на финансите, Министерството на регионалното развитие и благоустройство, комисиите за защита на потребителите и други институции.

Вирни се горе