Пореден бракониер се спасява от наказание, поради немарливост на чиновници

Пореден бракониер се спасява от наказание,  поради немарливост на чиновници

Състав на Административен съд – Смолян потвърди Решение №128/27.07.2016г. на Девински районен съд, с което е отменено наказателно постановление, издадено на основание Закона за рибарство и аквакултурите.

На 08.05.2016г. в местността “Китово ханче” на река “Широколъшка”, където риболова е целогодишно забранен, жител на гр. Девин “намерил” в близост до реката въдица и с нея започнал да лови риба. След сигнал от граждани на място се озовал един служител ИАРА, който съставил констативен протокол, а впоследствие и акт. В двата документа въззивният съд е констатирал противоречие относно обстоятелството уловена ли е риба или не е, тъй като в констативния протокол са посочени 11 риби, а в акта за установяване на административното нарушение е посочено, че не е уловена риба.

Производството било опорочено също така и с факта, че административният нарушител не бил поканен за съставяне на АУАН, а акта директно му бил занесен вкъщи, след като бил изготвен. Като последица от всичките тези нарушения в процедурата наказанието глоба в размер на 1500лв. бе отменено от съда.

РЕШЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

Вирни се горе