РЕКИЦ "Читалища" иска да се запазят символите на Родопа

РЕКИЦ "Читалища" иска да се запазят символите на Родопа

На иницииран от РЕКИЦ „Читалища“, форум на тема „Ролята на читалищата в европейска година на доброволческите дейности за насърчаване на активна гражданска позиция”, е взето Решение за повсеместни дейности на читалищата от област Смолян на 5 декември – Международен ден на доброволеца. Работата ще бъде насочена към запазването на „Символите на Родопа”, съобщиха от РЕКИЦ “Читалища”.

Организират се откриване Алеи на родопската песен пред читалищата; изграждане на постаменти, върху които ще се изписват родопски песни; монтиране на арки и скулптурни групи с монтирани по тях чанове, геги и други символи от родопския бит; отпечатване на рекламни материали със символите на Родопа планина и др. В края на кампанията РЕКИЦ „Читалища” ще представи снимков материал от проявите, реализирани по време на доброволческата инициатива, обясниха оттам.

В инициативата могат да участват и други институции. Целта е на 5 декември 2011 година да огласим Родопа планина с нейните безсмъртни символи, призоваха от институцията.

Вирни се горе