ОИЦ-Смолян представи актуални инициативи до края на 2013 г. по оперативните програми

ОИЦ-Смолян представи актуални инициативи до края на 2013 г. по оперативните програми

Днес Областен информационен център (ОИЦ) – Смолян запозна представители на регионални медии с информация за актуалните инициативи на мрежата от Областни информационни центрове и процедури по оперативните програми до края на 2013 г.

Присъстващите бяха запознати и с три нови инициативи на мрежата от ОИЦ, които са под егидата на Заместник министър-председателя и министър на правосъдието Зинаида Златанова.

Инициативата „Първите седем години на България в ЕС“ е тясно свързана с основните дейности на мрежата от ОИЦ и предвижда да се популяризира приноса на Европейския съюз в периода 2007-2013 г. и да се предостави въвеждаща информация за новия програмен период. Кампанията на областните информационни центрове в полза на настоящи бенефициенти е инициатива, която предвижда мащабно проучване сред бенефициенти, което ще премине под мотото „Научени уроци“. Целта на инициативата е да се установят къде са критичните места при изпълнението на проекти, финансирани със средства от европейските фондове и да се предложат начини за тяхното преодоляване.

Друга инициатива, с която мрежата от ОИЦ в страната е ангажирана е конкурса за създаването на визуална идентичност през новия програмен период 2014-2020 г. Предвижда се избраните лого и послание (слоган) да бъдат използвани върху всички информационни, рекламни и промоционални материали, свързани с новите оперативни програми. От представената информация за възможностите за финансиране на проекти най-голям интерес сред присъстващите предизвикаха две процедури по Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика“ – актуалната процедура „Енергийна ефективност и зелена икономика“ и предстоящата процедура „Технологична модернизация в малки и средни предприятия“.

Вирни се горе