Областният управител подкрепя фондация „Искам бебе” в помощ на двойки с репродуктивни проблеми

Областният управител подкрепя фондация „Искам бебе” в помощ на двойки с репродуктивни проблеми

В навечерието на Божието възкресение нека дадем път на доброто и помогнем на нуждаещите се от лечение двойки с репродуктивни проблеми!

Фондация „Искам бебе“ с подкрепата на община Смолян и под егидата на областният управител Недялко Славов, най-учтиво Ви канят на благотворителния спектакъл „Йерма“ от Федерико Гарсия Лорка, реализиран от НБУ. Представлението е на 28-ми април, Велики четвъртък, от 18 часа в зала 1 на Родопски драматичен театър. Можете да закупите дарителски покани от касата на театъра или от представители на Фондация “Искам бебе“ – тел:0878468695, призоваха от областна администрация.

Всички приходи от покани, лични дарения и продажба на дарителски артикули ще бъдат използвани за финансирането на изследвания, ин витро процедури и здравни консултации на двойки с репродуктивни проблеми от област Смолян.

Сюжетът на представлението ни отвежда в онези години на миналия век, когато родителите все още имат последната дума за кого да се венчаят децата им. Йерма, омъжена по волята на баща си, приема покорно бремето да прекара живота си с мъж, когото не обича, в името на това детето да осъществи нейните копнежи и неизживени дни. Липсата на споделена любов с мъжа си и невъзможността да има дългоочакваната рожба предизвикват Йерма да се изправи пред собствените си кошмари и съмнения, хиперболизирани до застрашителни размери, водещи до необратими действия. Йерма, разкъсвана от противоречия, се озовава в жестока битка срещу живите човешки трепети. Героите разголват човешката си същност, както чрез преодоляване на външните прегради на консервативното общество, така и чрез преживяването на остри вътрешни конфликти.

Спектакълът е смесица между живо актьорско присъствие и видео образи провокирани от сюрреалистичната естетика от началото на миналия век. Участват: Стойка Стефанова, Филип Гуляшки, Симеон Гълъбов.

Вирни се горе