Представиха проект на Регионална библиотека-Смолян

Представиха проект на Регионална библиотека-Смолян

На 26.09.2016 година в Регионална библиотека – Смолян се състоя пресконференция за представяне на проекта „Библиотеката –активна част от информационното пространство. Вижте ни! Чуйте ни! Научете!”, който се реализира с подкрепата на Фондация „Глобални библиотеки – България” в рамките на конкурс „Библиотеката – активен участник в обществения живот” в изпълнение на договор РД11-00-115/24.06. 2016 г. с Министерство на културата.

На пресконференцията присъстваха: екипа от специалисти на РБ – Смолян, който ще работи по проекта, представители на партньорските читалищни библиотеки от НЧ “Христо Ботев-2000”- гр. Рудозем, НЧ ”К. Маджаров-1866” – гр. Смолян, кв. Устово и НЧ „България-1937”- с. Могилица, община Смолян , журналисти и гости.

Пресконференцията бе открита от г-жа Йорданка Вълчева – зам.-директор на РБ – Смолян. Тя представи проекта пред журналистите и гостите, като очерта основната цел на проекта, мотивите които са подтикнали екипа за този проект и основните дейности на водещата организация и на партньорите. След това бе дадена думата на партньорите и на членовете на екипа от РБ, които споделиха своите виждания за проекта и очакваните резултати от него.

В края на пресконференцията водещата организация и партньорите си пожелаха успех и обещаха на медиите, че с пристигането на пролетта на 2017 година ще ги поканят отново за да представят резултатите от проекта, който стартира днес и ще приключи на 30.04. 2017 г.

Вирни се горе