Младежи се обучаваха как да бъдат успешни предпремачи

Младежи се обучаваха как да бъдат успешни предпремачи

На 15 и 16 май 2017 г. в хотел “КООП Рожен”, Областен информационен център – Смолян проведе обучение на тема “Младежко предприемачество – стартирай своята идея”. Обучението бе насочено към младежи и студенти от Областта, които искат да стартират собствен бизнес.

В рамките на два дни, те научиха кои идеи за бизнес са добри и кои не, кои са техните конкурентни предимства, какво прави един екип успешен, как да тестват идеята си, основни маркетинг подходи и много други полезни неща. Обучението бе водено от утвърдени предприемачи с над 10 годишен опит в стартирането на успешни бизнеси. Те ги научиха на основните качества, които трябва да притежава успешният предприемач и ги запознаха с много примери за успешни стартъпи, както и какви са били грешките на тези, които са се провалили.

Екипът на Областен информационен център – Смолян запозна присъстващите с възможностите, които предоставя Европейския съюз за финансиране на техните идеи.

Всички останаха изключително доволни от проведеното обучение и си пожелаха да има повече подобни семинари, съобщиха от центъра.

Вирни се горе