Малек Байкалов от Смолянската дирекция по безопасност на храните стана „Ветеринарен лекар на 2017 г."

Малек Байкалов от Смолянската дирекция по безопасност на храните стана „Ветеринарен лекар на 2017 г."

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов връчи наградата „Ветеринарен лекар на 2017 г." в направление „Цялостен приност" на д-р Малек Байкалов от Облaстна дирекция по безопасност на храните, град Смолян. Това стана на тържествената церемония, по повод на 14-ти декември – Деня на ветеринарномедицинския специалист, съобщиха от дирекцията.

Съюзът на ветеринарните лекари в България (СВЛБ) даде наградите „Ветеринарен лекар на годината“, където бяха отличени най-изявените през годината ветеринарни лекари в страната.

В направление „Здравеопазване и хуманно отношение към животните, и контрол на фуражите" бе отличен д-р Д-р Минко Кисимов, ОДБХ – Смолян, а наградата връчи изпълнителният директор на БАБХ д-р Дамян Илиев. В същата категория за „Млад специалист“ бе удостоен д-р Константин Костадинов, Областна дирекция по безопасност на храните, град Благоевград, а приза връчи д-р Михаил Бащавелов, председател на на Съюза на ветеринарните лекари в България (СВЛБ) и директор на ОДБХ – Благоевград.

На събитието присъстваха д-р Спирѝдон Дудунàкис, директор на дирекция „Защита на животните и ветеринарномедицински продукти“ към на Министерство на развитието на селските райони и храните, Гърция, д-р Джеронимо Радучу Бранешку, Държавен секретар на Национална служба по ветеринарни въпроси и безопасност на храните, Румъния, д-р Ерол Есер, Официален ветеринарен лекар, Одрин, Турция. Д-р Зоран Атанасов, директор на Агенцията по храните и ветеринарните въпроси на Македония. Д-р д.вм.н. Милош Петрович, директор на Специализирания ветеринарномедицински институт град Ниш, Сърбия и представители на Съюза на ветеринарните лекари на Турция.

Вирни се горе