Художествена галерия – Смолян и Фотоклуб „Осмо изкуство” представят фотоизложба

 Художествена галерия – Смолян и Фотоклуб „Осмо изкуство” представят  фотоизложба

Художествена галерия – Смолян и Фотоклуб „Осмо изкуство” представят фотоизложба “Морски труженици” и Фоторазкази за съдбата на рибаря 8 юни – 30 юни 2012,от 18 часа в зала № 5, Художествена галерия – Смолян.

РЕПОРТАЖНИ ПОРТРЕТИ ОТ ФОТОПЛЕНЕРА “МОРСКИ ТРУЖЕНИЦИ”

В средата на месец ноември миналата година, в разгара на риболовния сезон по бреговете на Черно море, фотоклуб “Осмо Изкуство” осъществява една стара своя мечта – фотопленер на тема живота на рибарите и борбата им със стихията.

Мотото на фотопленера е “Морски труженици – фоторазкази на тема “Съдбата на рибаря”. През четирите дни на пленера участниците имат възможност отблизо да станат свидетели на ежедневието на рибарите от рибарско селище “Ченгене скеле” – град Бургас, макар и за кратко да заживеят с техните болки и радости и да ги пресъздадат посредством своите фотографии. Резултатът е една прекрасна селекция, голяма част от която са вълнуващи портрети на морските труженици от рибарското селище.

Изложбата “Морски труженици”, е показана на рибарския празник “Никулден” в рибарското селище и в културен център “Морско казино” – гр. Бургас. В художествена галерия – Смолян ще бъдат представени някои от най-хубавите портрети от изложбата в рамките на “Месец на фотографията 2012”. Фотоклуб „Осмо изкуство” е познат на Смолянската публика от Европейската нощ на музеите (19 май 2012), когато отново в ХГ – Смолян фотографите представиха изложбата „Забравените Родопи”.

Фотоклуб “Осмо изкуство” е създаден от група ентусиасти фотографи в края на 2009 година като неформална организация, работеща за популяризирането на изкуството – фотография, посредством изложби, фотопленери, семинари и конкурси.

Вирни се горе