Двама служители на ПБЗН-Смолян са отличени за висок професионализъм и проявена инициативност

Двама служители на ПБЗН-Смолян са отличени за висок професионализъм и проявена инициативност

Със заповед на заместник-министъра на вътрешните работи Веселин Вучков за проявена инициативност, постигнати високи професионални резултати при изпълнението на функциите си и съществен принос при извършване на спасителни дейности по време на усложнената зимна обстановка в страната, вследствие на падналите значителни количества валежи от дъжд и сняг, са наградени с „Обявяване на благодарност” с допълнителен платен отпуск в размер на 5 /пет/ работни дни двама служители на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението” – Смолян – спасител Младен Маджиров – старши спасител в група „Оперативен комуникационно-информативен център” и Главен пожарникар Васил Василев – началник на дежурна смяна в „Пожарогасене и спасителна дейност” на РС ПБЗН – Пампорово,съобщи говорителя на полицята.

Грамотите на двамата отличени служители бяха връчени от заместник-областния управител на област Смолян инж. Чавдар Фурлански на специална церемония днес в ОУ ПБЗН – Смолян. Церемонията по награждаването започна с едноминутно мълчание и ставане на крака в памет на жертвите от усложнената зимна обстановка в страната и с. Бисер през зимните месеци. Г-н Фурлански поздрави отличените служители и благодари на тях и на всички останали служители на ОУ „ПБЗН” – Смолян за всеотдайността, себеотрицанието и професионализма, които са проявили при овладяване на тежките ситуации през изминалата зима. „Вие не само проявявате професионализъм и геройство, които ги изисква вашата професия, но и всеки един от вас дава по още нещо от себе си”, каза още заместник-областния управител и допълни, че е впечатлен от навременните и адекватни реакции на служителите на ОУ „ПБЗН” – Смолян на всеки един сигнал за инцидент.

Началникът на ОУ „ПБЗН” – Смолян комисар Красимир Шотаров също поздрави наградените и изказа благодарност към всички служители на управлението, като изтъкна, че благодарение на проявените от тях отлична подготовка, висок професионализъм, добра работа в екип, отговорност и своевременна реакция на всеки един сигнал, е оказна помощ на десетки хора в смолянска област и не са допуснати жертви. Комисар Шотаров специално благодари и на група „Спасителна дейност” за огромната работа, която свършиха спасителите през изминалата зима и особено за осигуряването на достъп до с. Мугла и снабдяването на жителите му с лекарства и храна, когато на няколко пъти пътят до селото бе непроходим, затрупан от преспи сняг.

Вирни се горе