Директори и учители се запознаха с платформата „Енвижън” – един компютър – много мишки

Директори и учители се запознаха с платформата „Енвижън” – един компютър – много мишки

Модерни образователни технологии бяха представени в Смолян на специално събитие, организирано от компания „Нимеро” ООД, с подкрепата на РИО – Смолян, съобщиха от инспектората.

В конферентната зала на хотел „Кипарис Алфа” Георги Златарев – представител на компанията, презентира пред директори и учители от основни училища и детски градини разработения софтуерен продукт „Енвижън”, наречен още „Един компютър – много мишки” или „Мишият проект”, както и проекта „Джъмпидо”. Целта на системата „Енвижън” е интерактивно компютърно-базирано обучение в начален етап на основната образователна степен. За своята работа тя използва само един компютър, мултимедиен проектор и по една мишка за всяко дете в класа. През учебната 2009-2010 г., с подкрепата на Майкрософт България и Министерството на образованието, „Енвижън” бе успешно апробирана в три училища в София и Божурище. Днес „Мишият проект” се използва ежедневно в над 280 училища в цялата страна и допринася за повишаване качеството на образователния процес и мотивацията на учениците и учителите в над 550 класа.

Другият проект „Джъмпидо” представлява серия образователни игри за началното образование, които комбинират физическа активност с разнообразни задачи по математика. Целта му е да превърне ученето във вълнуващо и желано занимание, както за учениците така и за техните учители.

Вирни се горе