Държавен архив - Смолян се включи в 15-то издание на инициативата „Мениджър за един ден“

Държавен архив - Смолян се включи в 15-то издание на инициативата „Мениджър за един ден“

Държавен архив – Смолян се включи в 15-то издание на инициативата „Мениджър за един ден“, което се проведе на 17 ноември 2016 г. ОТ архива предоставиха възможност за запознаване с работата в читалнята на Иван Стоянов от ПМГ “Васил Левски” – Смолян. Той зае позицията експерт – завеждащ читалня и имаше възможност да се учи директно от експерти, отговарящи за обслужването на потребителите на архивна информация – Бисерка Учикова-Дурева и Йоланта Спасова.

“Мениджър за един ден” е сред най-популярните инициативи на Джуниър Ачийвмънт България. Тя се провежда ежегодно в над 100 държави по целия свят. По време на инициативата, утвърдени професионалисти от всички сфери на бизнеса и обществения живот, както и висши държавни служители – дават възможност на младежите да се запознаят с реалната работа на съответната организация.

Иван Стоянов е ученик от девети клас в ПМГ „Васил Левски“ – Смолян. Като млад и активен средношколец, обичащ историята, той търси и проучва възможности за себеусъвършенстване и реализация. Включването му в кампанията „Мениджър за един ден“ е стъпка, която прави в полза на своето бъдещо развитие.

В рамките на работния ден Иван се запозна с дейността на завеждащия читалня, сайтовете за войните, дигиталния сайт и целия научно-справочен апарат на архива. Научи повече за съхраняваните при нас фондове на учреждения и личности, за информационната система ИСДА, за формите на популяризация на съхраняваните при нас документални сведения за историята на Смолянски регион, съобщиха от архива.

За екипа на Държавен архив – Смолян бе удоволствие да се включим в тази инициатива и да удовлетвори интереса и желанието на Иван Стоянов да се запознае с работата на архивните специалисти и да се докосне до автентични извори за миналото на родния край.

Вирни се горе