Излезе от печат Великденският брой на вестник „Чисти сърца“

 Излезе от печат Великденският брой на вестник „Чисти сърца“

Периодичното издание за деца и младежи „Чисти сърца“ посвети последния си брой на Светлото Христово Възкресение. В благослова на първа страница архиерейският наместник на Смолянска духовна околия архимандрит Висарион заявява на децата и родителите им, на всички братя и сестри: „Моля от все сърце и душа Иисус Христос да ви освети, благослови със силата на Светия Дух, за да бъдем синове и дъщери на Светлината на Света.“ Пожелава още, благодат, милост, мир, здраве и любов от Възкръсналия Господ Иисус Христос.

Всичките осем страници на вестник „Чисти сърца“ са изпъстрени с детски рисунки и снимки, с лични откровения на децата по повод християнските празници Благовещение и Цветница, размисли по Божиите заповеди и отделни притчи от Библията. Има духовни поздрави от Златоград и Пловдив. Включени са есета и рисунки на деца от Девин за Великден. Предоставена е страница на Неделното училище при храм „Св. Николай Чудотворец“ в Смолян.

Отделено е специално място на децата и социалните мрежи с полезни съвети как да се предпазват от всякакъв онлайн тормоз, включително и от играта „Син кит“. А също – как да се намали вредното въздействие от мобилните телефони, безжичния интернет, рутера и др.

Любима дейност и тема за размисли на децата от „Чисти сърца“ е доброволчеството, на което е посветена цяла страница под надслов „Христос ни учи да сме милостиви към болните, към възрастните и слабите.“ Показани са дългогодишните връзки с децата от Съюза на инвалидите в Смолян и Дома за възрастни хора в село Фатово. 14 снимки е събрала осма страница от различни творчески и духовни дейности през учебната година с общо заглавие „Незабравимо време в „Чисти сърца““.

Всички деца, които имат интерес за духовно развитие и залагат на добро приятелство, са добре дошли в катедрален храм „Св. Висарион Смоленски“ – Смолян. *Времето им тук ще бъде наистина незабравимо.

„Чисти сърца“*

Вирни се горе