БЧК дари пакети с храни и препарати на 200 души от Смоляско от дарители

БЧК дари пакети с храни и препарати на 200 души от Смоляско от дарители

200 души от област Смолян получиха дарение от Български червен кръст, съобщи областният председател на червенокръстката организация Мария Делева. Със съдействието на областния управител инж.Стефан Стайков, Областната организация на БЧК в Смолян, получи дарение, което включва хранителни пакети, перилни и миещи препарати от две фирми.

В предварителни разговори с дарителите, е посочена групата от лица, които са под наблюдение от БЧК – Смолян и се нуждаят от подпомагане. В навечерието на Коледните празници в секретариата на БЧК – Смолян са получени 78 пакета за подпомагане на семейства и лица в социален риск, подали заявления за подпомагане в приемните на БЧК в периода 2011 – 2012г. Общата сума на двете дарения е 3 199,77 лв.

„Като изключим голямото дарение от местна фирма с чуждестранно участие за миналите Коледни и Новогодишни празници в секретариата отдавна не е влизало такова настроение от дарителски акт", коментира Делева. Всеки пакет е индивидуално надписан и подготвен от фирмата дарител.

„Всеки случай беше професионално представен на дарителите, за което получихме съгласие за бъдещи съвместни инициативи. Още на следващия ден на телефона на БЧК – Смолян заваляха телефонни обаждания с благодарности към дарителите", каза още Делева.

Вирни се горе