Активно се работи по кампанията “Мисия Смолян 2012” в трите квартала на областния град

Активно се работи по кампанията “Мисия Смолян 2012” в трите квартала на областния град

300 броя чували допълнително предостави почистващата фирма “Титан Клинър” на младежите – участници в кампанията на община Смолян “Мисия Смолян 2012”. В понеделник в цялата община бяха разпределени 1200 чувала, в които разделно се събират битовите отпадъци, треви, пясък и камъни. Усилено се работи по обектите и в трите квартала на града. Само за пет дни събраното количество отпадъци достига пет тона, съобщиха от фирмата по чистота.

От днес със специализирана техника започва извозване на купчините със смет от квартал “Каптажа”. Акцията ще продължи през събота и неделя в квартал Райково и Смолян. Гражданите приемат много добре инициативата на общината и почистващата фирма. Под младежките ръце улиците, тротоарите, стълбищата и площадките в кварталите придобиват изцяло нов вид. Премахват се тревите, почистват се бордюрите, като всичко става по-приветливо и красиво.

В кв. Райково се работи усилено в района на площад “Св. Неделя”, “Кетевска махала”, блоковете в комплекс “Извора”. Обхванати са и тесните улички в кв. Долно Райково, както и района около Професионална гимназия “Васил Левски”.

В кв. Устово само за пет дни младежите преобразиха кв. “Петровица”, площадното пространство пред “Прогресите” и района около пречиствателната станция за питейна вода. Ръководителите на младежките бригади дават много висока оценка на участниците в “Мисия Смолян” и коментираха, че младежите са изключително дисциплинирани И изпълняват съвестно поставените задачи.

Вирни се горе