7-годишно дете падна от стълбите в Четвърто училище в Устово

7-годишно дете падна от стълбите в Четвърто училище в Устово

7-годишно дете падна от стълбище в училището в Устово. Инцидентът станал вчера в едно от междучасията, когато си играели децата. Първокласникът Бисер Симов се качил на парапета и полетял надолу. Веднага се обадихме на 112, за да извикаме линейка, но оттам ни казаха, че няма да ни пратят в близкия един час, защото нямало свободен екип и след като информирахме майката на детето, аз лично го заведох до болницата, обясни директорът на Четвърто ОУ “Стою Шишков”.

След извършените медицински прегледи, за щастие, се оказало, че не са установени вътрешни наранявания и детето е изписано, каза още директорът.

Припомняме, че в началото на седмицата две деца от смолянска детска градина пострадаха при инцидент. По случая е образувано досъдебно производство, което ще установи дали има извършено престъпление, каза директорът на областната полиция комисар Кирил Хаджихристев. Той уточни, че за злополуката научили от медиите, но веднага е извършена проверка. Децата са в добро здравословно състояние, след като върху тях падна вратичка от секция. Те бяха настанени в хирургично отделение на МБАЛ – Смолян. Едното бе със счупване на средната черепна ямка, хематом на дясна ушна мида и напукана кост на челюстта, а другото с комоцио и разкъсно -контузна рана в областта на веждата.

Вирни се горе