18 младежи преобразяват Влахово в рамките на “Мисия Смолян”

18 младежи преобразяват Влахово в рамките на “Мисия Смолян”

18 младежи преобразяват смолянското село Влахово с инициативата “Мисия Смолян”. Тинейджърите, на възраст от 15 до 18 години облагородяват всеки ден родното си място от 07.30 до 13.30 часа. Акцията в селото започна най-напред с почистване и премахване на тревата около най-любимото място на младите хора- спортната площадка на входа за Влахово от главен път Смолян- Мадан. От вчера младежите почистват главната улица, след което ще влязат и в по-малките артерии, ще минат през централния площад, както и всички забележителности, включително и минералният извор “Банята”, който е най-посещаваният обект в района.

Ръководител на младежите е Шани, а задачите поставя лично кметът на селото Николай Кокаланчев. Отзивът към инициативата е много голям, като местните жители са изключително доволни от работата на младежите. Всеки ден възрастни жени от селото гощават младите с мекици, палачинки, кексове, студени безалкохолни напитки и лакомства. Кокаланчев посочи, че тинейджърите са изключително добри стопани и големи естети. “Всеки е възхитен от тях.

Родителите изказват благодарност на общината и почистващата фирма “Титан Клинър”, които тази година са организатори на кампанията, защото така се осмисля лятната ваканция, децата се учат на труд, учат се да пазят чисто и с двете си ръце да изкарват средства”, заяви кметът на селото. Според него акцията е много полезна за подрастващото поколение, защото поне за 6 часа се отделя от компютрите или вредния навик да висят по заведенията. Във Влахово младежите сами са се снабдили с мотики, лопати, две ръчни колички и гребла.

Вирни се горе