16 пожара гасиха огнеборците през юни в Смолянско

16 пожара гасиха огнеборците през юни в Смолянско

През месец юни 2015 година на територията на област Смолян са регистрирани общо 56 произшествия, от които 16 пожара, 34 пъти оказване на техническа помощ и са проведени 6 аварийно-спасителни дейности. Посетен е един лъжлив сигнал.

От възникналите пожари, 8 са с нанесени материални щети. При пожарите е повредено имущество на три домакинства, унищожена 113 кв. м. покривна конструкция, опушени са 265 кв. м. стени, повредени са два автомобила, една селскостопанска постройка и др. Пожарите без материални загуби най-често са възниквали в комини и при почистване на земеделски имоти чрез изгаряне на отпадъците.

Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” Смолян напомня на гражданите, че със заповед на Областния управител периода от 16.04.2015 г. до 15.11.2015 г. е обявен за пожароопасен в горските територии. Затоплянето на времето създава благоприятни условия за туристическа дейност и посещение на горските територии. РД ПБЗН призовава гражданите, които пребивават в горите или работят в съседство с тях да бъдат отговорни, да спазват правилата за пожарна безопасност и да не палят огън.

При забелязване признаци на пожар незабавно сигнализирайте на телефона за спешни повиквания – тел. 112!

Вирни се горе