Ученици от ПМГ Смолян участваха в състезанието „Евроскола”

Ученици от ПМГ Смолян участваха в състезанието „Евроскола”

В началото на месец февруари в Историческия музей в град Пловдив се проведе третото регионално състезание „Евроскола” за училища от областите: Пловдив, Стара Загора, Пазарджик и Смолян. Отбори от по 5 ученици от 20 училища се състезаваха за спечелване на квоти за участие в програмата „Евроскола” на Европейския парламент.

В отбора на ПМГ „Васил Левски” – Смолян участваха Антоанета Билянска от XIIа, Ана-Мария Манджукова и Цветана Даракчиева от Xв, Белгин Сираков от XIIг и Румен Чолаков от Xб клас. Нашите състезатели изтеглиха темата „Каква е моята визия за развитието на България в ЕС? Какъв би бил моят принос?” и трябваше да представят своята позиция от името на Зелените в Европейския парламент. Отборът излъчи Антоанета да направи 5-минутната презентация на основната теза (на български език)и 2-минутното резюме (на английски език). Антоанета получи поздравления от г-жа Виолета Станичич (ръководител на Информационното бюро на ЕП в България)за своето представяне. След това нашите участници отговаряха на въпросите на 10-членното жури.

Нашите момичета и момчета се представиха достойно и се прибраха в Смолян обогатени със знания, умения и увереност, че са достойни граждани на България и на Европейския съюз.

Вирни се горе